2011. március 11., péntek

Vinyasa Class

Most mar itt vagyok több mit 1 hete és kezdenek történni a dolgok. :-)
Egyre több ismerősöm van,egyre jobban telnek a napok.pl: két napja voltunk egy hegyen busszal ahol volt egy nagy templom meg egy nagy bika szobor, (majd képeket rakok fel folyamatosan a facebookra.)ahova nem mentem be mert le kellett volna venni  a cipőt és tiszta retek volt minden,meg büdös a sok tehéntől,és sok légy is volt mindenhol.Meg találkoztunk majmokkal is akik kis genyók mert lopnak.vigyazni kell a napszemüvegre meg a fényképezőre meg mindenre ami kilóg a zsebből.A kis genyók oda szaladnak le kapjak a fejedről a szemüveget és elrohannak.aztán banánért vagy valami dologért ami érdekli őket vissza adjak.Tegnap voltam egy Japán csajnak a szülinapi partiján ami egy háztetőn volt.De olyan szépen megcsináltak ,hogy csak néztem.középen egy alacsony asztal amihez ülni kell,alatta színes szőnyeg,körbe matracok ülni,az asztalon egy nagy lapos tálban víz,benne úszó virágok meg gyertyák. Körbe a tetőn mindenhol virágok gyertyák,asztal  a poharaknak kajának piának.Teljesen olyan hangulatom volt mintha japánban lennénk.na meg persze a kontraszt miatt is ütött a dolog. :-)
Igaz nem volt egy reggelig tartó parti mert mindenki korán kelt a jógához.( nekem 4:30-kor csörög és 5:30-kor kezdek. ) de jól elbeszélgettünk.Volt ott sok féle nemzetiség,Kazasztán ,Japán,Francia,Venezuela,Magyar,Canada,Ausztrál,USA. Nagy fasza volt! :-)
Most szombaton pedig reggel kezdünk a Mysore Palace-nál,egy élő út torlaszt fog alkotni több mint 1500 ember és csinálunk 108 napüdvözletet. Ami belépős és az összeg a gyerekek megsegítésére fog menni.Na majd írok róla ,hogy milyen volt. Ez lesz reggel,utána 11 körül megyünk vagy 3 helyre,erdőbe elefántokkal haverkodni meg tigrisekkel,valami templomokat megnézni.Az ashram szervezi mivel szombaton zárva van és nem jógázunk. Leszünk ott is kb 10-en ha nem többen.
Jaa,meg béreltem robogót és most mar motorozok egész nap. :-)))
De itt azért kicsit másképp megy a dolog mint amihez szokva vagyunk. :-)
Szinte semmi szabály nincsen,csak nyomd a dudát!! :-)
Szembe sáv,egyirányú utcában vissza felé,piroson át menni,semmi nem számít,csak nyomd a dudáát,hogy ott vagy!! :-)
Kurva nagy!!! :-)))))    Nagyon Bííírom!!! :-)))
Gondoltam is hirtelen,hogy felugrok robogóval goára bulizni egyet valamikor,de aztan 300 km innen és az elég sok.  Mondjuk érdekes lenne ebben a forgalomban 300 km. :-)
Szóval, hirtelen ezek történnek a jóga óra után.
Most jöjjön,hogy mi van az órákon.
Ma volt az 5.-ik órám Ajaj-al ami vinyasa class volt.Minden csütörtökön ez van. Ez annyit tesz,hogy azt tanuljuk,hogy hogyan tudunk szépen vinyasat csinálni ami van az ashtangában minden aszana között.
Minden nappal egyre jobban érzem magam ahogy kezdem felvenni a ritmust,és Ajaj is egyre jobban bejön ahogy  csinálja a dolgokat.  Speciel a mai óra után úgy vagyok vele,hogy örülök,hogy ő tanít mert nagyon penge! Mindent elmagyaráz,megmutat önzetlenül,és örül  ha javulást lát.Ez mellett nagyon keményen nézi is,hogy ne lógjál,hanem csináld keményen. Úgy néz ki ez a vinyasa óra,hogy megcsináljuk az álló sorozatokat,utána lent kell maradni guggolásban úgy,hogy a sarkunk a földön van.ez nyitja a csípőt meg erősíti a külső vádli izmokat. Utána jön a hasizom,aztán pedig jön a bandha gyakorlatok.ami abból áll,hogy lassan kell fel menni kézenállásba de megtartani félúton,aztán vissza lassan.ezt szinte mind belső hasizomból kell csinálni közben végig egyensúlyozni kézen.( na persze ez még csak el mondva ilyen szép ). Utána minden gyakorlat ezeket az izmokat erősítette amik kellenek,hogy tudjuk használni a bandhakat.
Úgy be is lelkesültem a mai óra után,hogy  el is mentem bejelentkezni a délutáni hátrahajlítás class-ra. A tervem az volt,hogy már ma el is kezdem de csak vasárnap kezdhetek.Ez azt jelenti,hogy két féle jógát fogok csinálni vasárnaptól minden nap.
Reggel  5:30-tol kb 8-ig ashtanga,délután 3:30-tol 5- fél 6-ig a hatra hajlítós órát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése